Zeeuwse trainingsloop

Al enkele jaren organiseert Jacqueline, een Zeeuwse loopster/blogster, in augustus een trainingsloop langsheen het marathonparcours van de Marathon van Zeeland. In groep lopen we de laatste 23 km van het parcours, tegelijk het zwaarste stuk van het parcours. Gegarandeerd gezelligheid, maar tegelijk ook een steengoeie training als je de marathon van Zeeland op je planning hebt staan. In 2012 deed ik deze trainingsloop al eens mee en dat was toen een enorm leuke dag. Nu de marathon weer op m’n planning staat, zorgde ik ook dit jaar dat de dag van de trainingsloop met stip in m’n agenda stond genoteerd. En ook deze keer was ik de enige Belg tussen een bende gekke hollanders (een kleine 40-tal deze keer!), waaronder ook m’n coach Tiny.

Normaal gingen we met het ganse gezinnetje afzakken naar Zoutelande. Maar Seppe was na een paar dagen logeren (tot zaterdagavond) bij oma aan zee compleet uitgeput en het strand was ie zelfs beu. Ook manlief wou toch liever gewoon lekker relaxen thuis. Dus zondagmorgen de mannen thuis achtergelaten en alleen tot in het vrij verre Zeeland gereden. Toen ik de parking opdraaide, zag ik al direct oude bekende Ronald en ook m’n coach Tiny. Ik hoefde me dus niet meer alleen te voelen. Het werd een gezellig gedoe al van het begin. Eerst nog wat kletsen op café en om 11u ging de hele bende de bus op, om richting Vrouwepolder te trekken. Daar was ons startpunt van de training. Eerst even met z’n allen de foto op en dan gingen we van start. zeeuwe trainingsloop

Die start begon met de loodzware strandovergang van Vrouwepolder, een dikke 600 meter mul zand te overbruggen alvorens we aan wat hard zand toekwamen. Pfftt…dat hakte er stevig in. Het was ook nog vloed, waardoor er maar een smalle strook wat harder zand was, dat ook nogal schuin afliep. Ik voelde m’n enkels al serieus tegenspruttelen. Dan maar een praatje slaan, maar het zwoegen en de hitte sloegen toe en ik kreeg last van m’n ademhaling. Amai, dat begon hier al goed! Na 6,5 km gingen we eindelijk het strand af en ik was al stikkapot. Gelukkig bleek ik niet de enige. Even halt houden aan de strandpost, waar we ons wat konden verfrissen met water. Daarna volgde gelukkig een fijn recuperatiestuk over het duinenpad. Dat pad gaat even het bos door, dus dat gaf wat verkoeling. Daarna begonnen de korte hellingen, maar what goes up must go down, dus kon ik telkens wat recupereren. Op m’n eigen tempo ging het vrij goed. Oef. Aan Domburg werden we verrast met een zeer uitgebreide verzorgingspost met alles erop en eraan. Super! Even pauze dus, beetje eten en drinken. Daarna weer voort, nog 12 km te gaan. Die 12 km werden nog een stevig odyssee. Sommige stukken gingen supervlot, maar met momenten kreeg ik serieuze dipjes te verwerken. De warmte hakte erin, mijn maag speelde op doordat ik keiveel dronk en na 17 km kreeg ik een suikerdipje en moest ik wel een gelletje nemen (gelukkig bleef mijn maag toen wat kalm). De hellingen tussen Westkapelle en Zoutelande waren er toen toch wat te veel aan en ik schakelde daar wat over op wandelpauzes. Goeie keuze, want uiteindelijk kon ik zo toch nog redelijk bij de rest blijven. Met het laatste stukje strand aan Zoutelande weet je dat de finish nadert, dus probeerde ik vooral in gang te blijven. Toen we daar het strand afgingen, stonden de snelle mannen de tragere lopers  op te wachten. Een paar minuutjes wachten tot echt iedereen er was, en dan liepen we in groep de laatste kilometer tot de echte finish van de marathon. Een fijn momentje dat op heel wat bijval en verwonderde ogen van de dagjestoeristen kon rekenen. Met onze felgele t-shirts (de afspraak was om in geel te komen) vielen we dan ook wel op. En omdat Ronald jarig was, werden we nog op lekkere koek getrakteerd ook! Na die inspanning mocht dat wel 😉

Jacqueline had ook nog douches geregeld op een nabijgelegen camping en zo kon ik nadien weer frisgewassen, moe en zeer voldaan weer naar huis. Weer een lange training afgestreept en ’t was eentje dat kon tellen! Hier geniet ik nog wel even wat van na!

Een korte impressie zie je hieronder, gemaakt door John de Boer, waarvoor dank 🙂 (ps: de datum in het filmpje klopt niet ;-))

Advertenties

2 gedachten over “Zeeuwse trainingsloop

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s