Trail des Fantômes – weer een fijne trail

16 augustus stond al enkele maanden met stip aangevinkt in de agenda. Eindelijk, na 3 jaar, zou ik nog eens de Trail des Fantômes meelopen. Liep ik in 2012 deze trail bij een temperatuur van 36°C, leek het erop dat het dit jaar een natte editie zou worden. Zaterdag was een compleet uitgeregende dag, dus gingen m’n moddervretende Speedmonstertjes mee als schoeisel om het nodige glibber- en glijwerk op te vangen. Te veel voorzorgen, bleek achteraf. Het werd een droge zonnige traildag, en dat parcours was – op enkele stroken na – zelfs grotendeels moddervrij. Maar belangrijker: het werd een superleuk dagje van begin tot eind.

’s Morgens opgepikt door maatje Christine, die de 31 km zou lopen. Zelf koos ik voor de 20 km, omdat dit beter in m’n trainingsschema paste voor de Marathon van Zeeland. Mijn start was pas om 12u30 (Christine startte om 10u30), dus tijd zat om wat bij te kletsen met trailvriendjes. De Fantômes is nu eenmaal zo’n trail waar zowat iedereen op afkomt. Toffe organisatie, diverse afstanden zodat iedereen – van beginner tot ultra – aan zijn trekken komt, en een prachtig uitdagend en technisch parcours waar elke trailliefhebber zijn hart aan kan ophalen.

af en toe lijk je in een oerwoud te lopen
af en toe lijk je in een oerwoud te lopen

Voor de start ontmoette ik Anna, die ik al via Facebook virtueel kende. Het klikte onmiddellijk en we besloten samen de hele afstand te doen, rustig aan. Zij net terug uit vakantie en ik die hem als trainingsloop deed en vooral niks wou forceren. Zo gezegd zo gedaan. De hellingen stapten we op, de afdalingen liepen we gezwind.Ondertussen gezellig kletsen, genieten van de prachtige omgeving en ons vooral amuseren. Daar draait het voor mij toch om. 11880894_10204183717307733_865747639_n

Afzien deden we op de muur van Maboge, de laatste supersteile klim, alvorens de laatste kilometers werden afgedaald richting La Roche. Vlak voor de oversteek stond Thomas – Dunkie – Dunckerbeck, de winnaar van de 75 km, ons trage dutskes aan te moedigen. Ook leuk hem nog eens terug te zien.

11903481_10204183718027751_2003136328_nUiteindelijk passeerden we het 20 km-punt in 2u52, de finish kwam een kilometertje verder maar daarvoor moesten we nog een steile afdaling overwinnen en glibberend en glijdend de Ourthe doorwaden. Uiteindelijk gefinished in 3u en 1 minuutje! Heel tevreden hoor. Het hoefde niet snel te gaan.

Nu weekje rustig aan doen, want a.s. zondag staat er alweer een trail op de agenda. Olé!

Met dank aan Anna voor de twee laatste foto’s!

Advertenties

2 gedachten over “Trail des Fantômes – weer een fijne trail

  1. Wat een mazzel met het weer hè?
    Volgens mij heb ik je nog zien finishen, ik lag toen met de beentjes gestrekt in het zonnetje in het gras…

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s