Trailrun Vlaamse Ardennen – training met wat extra pit

Volop in training voor een marathon, dus dat wil zeggen: elke week een goeie lange duurloop maken. Dat wil ik niet elke week thuis op hetzelfde parcours doen, ik ken ondertussen hier wel elke grasspriet persoonlijk. Omdat we vandaag eens geen plannen hadden met het gezinnetje, kon ik er vanmorgen voor dag en dauw onderuit muizen om naar het verre Maarkedal af te reizen voor de Trailrun der Vlaamse Ardennen. Daar werd een halve marathon georganiseerd, ideaal als lange duurloop voor vandaag. Met een 500-tal hoogtemeters zou ik daar wel lang genoeg over doen alleszins om het als lange duurloop te laten gelden.

Na een ritje door dorpen waar ik nog nooit van gehoord had, kwam ik net op tijd toe om Selena, Dirk, Frank en Sander nog te zien starten voor de 44 km. Bikkels. Daarna had ik een dik uurtje de tijd om me klaar te maken voor mijn tocht. Ik kwam al snel maatjes Gilberte en Isabelle tegen, dus de tijd vloog voorbij. Samen met Isabelle 10 minuutjes (1,4 km) ingelopen, om de spieren wat warm te krijgen. Ik merkte vorige week bij de Trail des Fantômes dat op een parcours dat direct in stijgende lijn gaat, ik direct verzuur als mijn spieren nog koud zijn. Dat wou ik hier vermijden. Perfecte tactiek bleek daarna. Bij de start draaide alles direct lekker soepel en zat ik meteen in een goed ritme. Het liep heerlijk! Het parcours was in één woord gezegd prachtig! Een mooi glooiend parcours met mooie vergezichten, superleuke passages door de bossen afgewisseld met stukken door velden (hier en daar wel opletten om niet in de prikkeldraad te verzeilen). Af en toe helaas ook wel grote stroken asfalt, dat heb ik liever niet op een trail. Maar ja, we zaten in het volgebouwde Vlaanderen hé. WP_20150823_10_45_36_Pro

De hellingen waren echt pittig en vaak heel lang, dus af en toe zaten er wat wandelpauzes tussen om m’n kruit niet te verschieten. Die tactiek was ook weer succesvol. Ik speelde continue haasje over met een gezelschap van enkele mannen die altijd stoer de hellingen opliepen. De laatste twee kilometers was hun vat compleet af en liep ik ze eraf. Ze zijn een halve minuut na mij gefinished, ha! Die finish haalde ik in zo’n 2u32, op een afstand van 20,6 km. Met de opwarming erbij trainde ik vandaag dus 22 km, best ok.
WP_20150823_11_37_27_ProEnige ongemak waar ik vandaag mee te kampen had, waren schuurwonden! Nochtans droeg ik kledij die ik al ettelijke keren gedragen had zonder enige problemen. Ik kreeg schuurwonden aan de binnenkant van mijn bovenarmen en aan m’n bovenbenen. Het brandende gevoel was met momenten niet te harden. Volgende keer dus maar overmatig vaseline smeren. Geen idee waarom ik daar nu ineens zo veel last van kreeg, maar het was wel een stevig zweetweertje (tegen ’t einde 27°C) en dan kan dat al wel sneller voorkomen natuurlijk.

Sowieso met een zeer goed gevoel geëindigd. Vooral de laatste kilometers door het bos leek ik wel te zweven en genoot ik van de single track, de omgeving, de trail, gewoon het feit dat ik er liep. En daar doen we het voor hé.

Qua organisatie was alles picobello geregeld. Ruime parking vlakbij, vestiaires en douches voor achteraf. Op de 21 km waren er zelfs 3 drankposten met drank en eten, wat een verwennerij. Het parcours was zeer goed afgepijld en er stonden op cruciale punten seingevers. Enkel in het “Muziekbos” waren een paar pijlen blijkbaar door flauwe plezanteriken weggehaald en liep het even mis. Gelukkig hielpen wandelaars en een scoutsgroep ons weer op het juiste pad.
Achteraf kregen we een zakje met heerlijke mattentaart, een wafel en een vleessnackje. Ideaal om weer wat op krachten te komen.

Fijne organisatie, mooi parcours. Zeker een wedstrijd om eens op je planning te zetten.

 

Advertenties

2 gedachten over “Trailrun Vlaamse Ardennen – training met wat extra pit

  1. Fijne post! Ik deed de 10 vandaag. Genoten om doorheen mijn bakermat te trailen! Volgend jaar ook de 21. (Niet genoeg training gehad deze zomer) goodluck met de marathon.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s