weer eentje afgestreept

Afgelopen zondag stond er alweer een 30’er op de planning. Het herstel na de vorige keer, was heel vlot gegaan. Dinsdag liep ik alweer een kleine 8 km als herstelloop. Woensdag verorberde ik een pittige wisselloop (8 x (200-400m)) en vrijdag kon er ook nog een tempoloop bij. Goed voor in totaal zo’n 32 km…en dan moest die echte 30er nog komen.

Zondagmorgen om half 9 onze Seppe afgezet bij oma en opa, zodat manlief en ik naar Oud-Heverlee konden bollen, waar een marching-tocht werd georganiseerd. Manlief ging een 20 km wandelen en ik zou er de 30 km doen. Wat volgde was een prachtige tocht die onder meer het Meerdaelwoud en Heverlee-Bos aandeed, maar ook zowat alle andere bossen en weilanden die daar in de weide omgeving te vinden zijn. Asfalt kwam er maar af en toe aan te pas en tot ergernis van manlief (maar wel tot mijn grote vreugde), werden er amper woonwijken aangedaan. Tja, ’t lief kijkt graag huisjes op zijn wandeltochten, terwijl ik vooral graag in de bossen vertoef, héhé.
heverleeEigenlijk verliep de hele tocht supergoed. Er waren wel wat heuvels, dus hier en daar wel eens een kort stukje stevig gestapt en ook goed gas gegeven op de afdalingen. Tussendoor ook mijn tempo soms wat te stevig gehouden (10 tot 10,5 km/u), ik liep vooral op gevoel en dat gevoel zat goed. Na 31,5 km (met ongeveer 400 hoogtemeters!) kwam ik langs de auto en vond ik het wel welletjes geweest. Zéér tevreden, dat moge duidelijk wezen!
heverlee2Na me in wat droge kledij gehesen te hebben, ging ik alvast wat eten in de drankpost van de organisatie en op manlief wachten. Die kwam maar niet…Bleek ie toch ergens een splitsing gemist te hebben waardoor de tocht iets langer duurde dan voorzien. Uiteindelijk had ie 26 km (!) gestapt, dus 6 km meer dan gepland. Oeps. Nu, eigenlijk helemaal niet erg, want hij is tenslotte voor een wandelmarathon aan het trainen hé. Denk dat ie nu wel goed voorbereid is.

Normaal gezien zou ik vandaag een herstelloopje doen, maar de planning vandaag liep wat in ’t honderd. Ach niet getreurd. Morgenvroeg weer een pittige wisselloop voor de boeg! Dat extra dagje rust zal geen kwaad kunnen.
En dan volgende zondag de laatste lange! Het aftellen kan nu echt beginnen!

 

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s