’t Is voor niks!

Afgelopen zondag was het weer de ’t Is voor Niks-loop in Geldrop. Ondertussen een jaarlijks afspraakje voor heel wat loopvriendjes en ook dit jaar was de bende weer paraat. Ik had er dan wel een eenzaam ritje naar Geldrop opzitten, zodra ik de auto geparkeerd had, kwam ik coachTiny al tegen en ook binnen zaten al wat bekende gezichten te wachten. Vaarwel eenzaamheid, welkom gezelligheid.

Tis-Voorniks

Ik was naar Geldrop afgezakt voor de babbels en gezelligheid, maar toch ook wel een beetje om te lopen. De halve marathon zou het plan worden vandaag. Vorig jaar liep ik er de 15 km, de twee jaren voordien 30 km. Dat is wel het leuke aan deze ‘wedstrijd’, je hebt er veel keuze. Er liepen heel wat vriendjes de marathon trouwens, best wel pittig daar.

Het weer beloofde niet veel goeds en voor de start kwam er nog een hele plensbui langs. Gelukkig vond ik gezelschap voor onderweg: Nicole, een loopmaatje van Tiny, en Philippe, die ik al een eeuwigheid niet had gezien, gingen mee op pad voor de 21 km. Het werd dus een gezellig keuvel-twee-uurtje waarbij we enkel de laatste 5 minuten weer een regenbui over ons heen kregen. Oké, we hadden ook wel wat stukken wind onderweg, waardoor we danig uit ons ritme geblazen werden. Dat hoort erbij daar in Geldrop!

Snelheid was sowieso niet aanwezig zondag. We hadden het te druk met babbelen en af en toe was het wel eens wat kwestie van op elkaar te wachten als de ene of de andere even een kort dipje doormoest. Jammergenoeg moesten we Nicole 4 km van het einde definitief lossen, doordat ze last kreeg van een knieblessure. Ze heeft uiteindelijk de finish wel gehaald, gelukkig.

Het was dus zoals ieder jaar een gezellige bedoening daar in Geldrop en ik ben blij met weer een halve marathon op m’n palmares (ook al liep ik die in mijn slechtste tijd ooit).

Deze week wel eventjes de loopschoenen in de kast gezwierd, wegens te druk op andere fronten. Maar geen nood: zondag haal ik ze wel weer boven voor een relaxed rondje ergens ten lande.

relax quote

Advertenties

Een gedachte over “’t Is voor niks!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s