en ’t jaar zit erop…

En zo komt er een eind aan 2015. Een beetje een raar jaar voor mij. Ik geraakte precies heel het jaar niet in gang wat lopen betreft. De vorige jaren was dat nooit een probleem. Elk jaar had ik verschillende hoogtepunten waar ik naarstig naar toe werkte en die dan (meestal) ook lukten.  Maar dit jaar verliep op dat vlak niet zo vlekkeloos. Het zal voor een stukje wel wat te maken hebben gehad met heel dat Lyme-gedoe in 2014. Zoiets zet zich toch wat vast in je lijf. Ik heb sindsdien alleszins wat last van mijn longen (verminderde longcapaciteit) en goeie longen heb je wel nodig om goed te kunnen lopen. Ik wil niet mijn toevlucht nemen tot cortisonen en allerlei ander vies prul om toch wat beter te kunnen lopen, dus het resultaat is er wel naar. In mijn gewone dagelijkse leven heb ik er gelukkig geen last van.

Op het werk wilde het het afgelopen jaar ook niet zo goed lukken. Veel collega’s die – om diverse redenen – afscheid namen, vervangingen die er maar niet kwamen…maar wel eens zo veel projecten die bij mij en de enkele overblijvende collega’s terechtkwamen. Ben ik normaal gezien nogal stressbestendig…het vaatje raakte compleet leeggetapt tegen september en dat bleek heel nefast voor m’n marathonpoging begin oktober. Sindsdien gaat het van kwaad naar erger, zijn de nodige signalen wel gegeven, maar is het toch effe in overlevingsstand door ploeteren en hopen op betere tijden. Gelukkig zijn de beloofde vervangen er wel, maar die mensen moeten zich nog wat inwerken hé.
Dat het lopen – en het bloggen – er nu wat bij inschiet, is hier een logisch gevolg van. De laatste ietwat deftige afstand liep ik op de ’t Is voor Niks-loop in Geldrop. Daarna viel het wat stil. Lopen doe ik nog wel hoor, af en toe toch eens.  Om stoom af te laten en de gedachten te verzetten. Echt wel: lopen is op dat vlak de ideale uitlaatklep.

Ik krijg hier en daar wel de vraag: ”wat zijn de plannen voor 2016?”. Wel, ik kan er eigenlijk niet op antwoorden. Toch niet wat het lopen betreft. Er staat nog geen enkel loopevenement op m’n planning, ik heb er op dit moment helemaal geen zin in. Wat staat dan wel op mijn planning: onthaasten, relaxen en van mijn gezin genieten in de uren naast het werk. Even terug de juiste prioriteiten vooraan zetten en de rest – tijdelijk – overboord gooien. De stress van een wedstrijd en heel het gedoe er rond, kan er voor de moment effe niet meer bij. We zullen wel zien als dat vaatje weer volgetapt is, dan komt de goesting om me onder het lopersvolkje te begeven wel weer terug zeker?

Rest mij enkel nog jullie een hele fijne eindejaarsperiode toe te wensen. En maak er wat van in 2016!

newyear

 

Advertenties

4 gedachten over “en ’t jaar zit erop…

  1. Ik wens je een gezond en minder stressvol 2016 toe met veel plezier in alles. Ik weet uit ervaring dat gezondheidsproblemen langer voor ontwrichting kunnen zorgen dan je vooraf beseft. Het is lastig je weg te zoeken. Het voelt toch als een soort falen als het niet meer gaat met alles zoals vroeger. Als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat dus zoals je nu doet.

    Groetjes,

    Dorothé

  2. Logisch dat je gezin nu op de eerste plaats komt en dat je even aan jezelf wilt denken.
    Een lege loopagenda geeft naast de nodige rust natuurlijk ook ruimte voor impulsieve acties, tegen de tijd dat daar weer aan toe bent.
    Ik wens je veel rust, fijne feestdagen en een mooi 2016 toe!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s