Weer wat snelheidswerk

Sinds deze week volg ik weer een ‘deftig’ trainingschema. De voorbije 6 weken liep ik met een vrij simpel schema van Tiny, omdat januari een hectische maand op werkvlak zou worden. Gewoon wat loslopen was de opdracht, wanneer het lukte. De werkdruk zorgde ervoor dat ik regelmatig nood had aan dat loslopen, gewoon om m’n hoofd wat leeg te maken. Het resultaat was er naar: toch mooi 180 km op de teller in januari. Niet zo slecht om het jaar mee te beginnen, bovenop al de rest.

Deze week begon een nieuw schema en direct met een knaller, toch voor mij. Een heuse intervaltraining. Hmmpffff….Niet mijn favoriete soort van training. 8 reeksen van 400 m en 200 m met telkens evenveel pauze, dat was de opdracht. Eigenlijk moest dat dan nog op heuvels gelopen worden, maar ik vond geen heuvels in mijn buurt. Want met de Krokusvakantie is het ook wel zoeken naar een trainingsmoment, gezien zoonlief geen school heeft. Ik moest deze week ook wel 2 dagen werken, maar de andere dagen zorg ik voor onze 5-jarige. Daarnaast ook een dagje Efteling op de planning (met vrijkaarten, woohoo!) op woensdag, dus trainingen inplannen deze week…dat werd een uitdaging.

Tot zich dinsdag al een eerste goeie kans aanbood…maar wat een rotweer! Not my kind of weather. Heel de dag goot het hier, dat je je afvraagt waar al dat water toch vandaan kan blijven komen? Met Seppemans dan maar naar de binnenspeeltuin getrokken, kwestie van de verveling thuis niet te hard te laten toeslaan. ’s Avonds tegen half 5 moesten we dan manlief gaan afhalen aan de garage, waar ie zijn scooter voor onderhoud binnendeed. Die garage is op zo’n 9 km van ons thuis af. Ideetje! Als ik dan eens van daar naar huis zou lopen? Twee vliegen in één klap. Man geraakt weer thuis met de auto en ik heb mijn training ineens gedaan, nog voor het avondeten. Manlief verklaarde me zot, gelet op het rotweer, maar ik had er direct keihard zin in. Bovendien was het te lopen parcours ideaal voor een intervaltraining, maar wel biljartvlak. Het jaagpad langs de Leuvense vaart was één mooie rechte strook, recht van Mechelen naar Boortmeerbeek.

Klokslag half 5 stond ik aan de garage, tot dan regende het pijpestelen. Maar toen ik de auto uitstapte, manlief de auto instapte en ik op pad ging, stopte het met regenen. Hallelujah! Een uur later was ik thuis, met een geweldig goeie intervaltraining achter de kiezen. En op 5 minuutjes motregen na, hield ik het de hele tijd droog. Heel de avond liep ik te stuiteren van enthousiasme. Wat is het toch fijn als een training zo goed gaat! Alleen jammer dat m’n Suunto effe compleet tegenwerkte. Wou ik lekker die trainingsresultaten delen met m’n coach, weigerde het ding halstarrig de training te synchroniseren naar m’n laptop (en die training lijkt nu echt voor eeuwig ergens in internet-space verloren gegaan te zijn…). Ach ja, gelukkig kunnen we dat goeie gevoel wel vasthouden.

Woensdag stapte ik zo’n 10 km rond in de Efteling. Onze 5-jarige ook trouwens, die doet dat al goed. Vanmiddag (donderdag) kon ik er een kort (6,7 km) pittig anti-stress-loopje op het werk tussenpersen. En morgen heb ik even een babysit, dus een uurtje loslopen zal ook wel lukken.

Even genieten dus, van dat goeie gevoel dat lopen me geeft momenteel. Hopelijk blijft dat zo duren….

loverunning

 

Advertenties

4 gedachten over “Weer wat snelheidswerk

  1. Hier straks de kinderen bij een vriendinnetje laten spelen zodat de moeder anderhalf uur kan lopen én nog wat tijd heeft om te werken. Maar eerst de was plooien, haha.
    Btw, 180 km in januari is m.i. super want ik had er 147 ;-).
    Loop ze!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s