Winterjogging Domein van Hofstade

Sinds enkele weken train ik op zondag samen met de Heidejoggers van Zemst. Niet omdat Zemst vlakbij mijn deur ligt, wel omdat die Heidejoggers op zondag altijd verzamelen blazen in ’t Domein van Hofstade. Op zo’n zondag ben ik gewoon eens beginnen meelopen met hen en ’t bleek een gezellige bende. Me lid gemaakt en stilaan begin ik wat gezichten te herkennen (dat heeft wat tijd nodig bij mij). De zondagse duurlopen zijn ondertussen iets om elke week weer naar uit te kijken. Veel leden zijn in training voor langere afstanden à la halve marathon en marathon, dus na de eerste gezamenlijke ronde in het Domein (5 km) zijn er altijd wel gegadigden om er nog een stukje aan te breien. Tof dus.

Die Heidejoggers organiseren ook jaarlijks in maart de Winterjogging. Dit jaar was al mijn 3e of 4e deelname (ben de tel wat kwijt). Op zich lijkt het misschien idioot om startgeld te betalen om 2 rondjes te lopen die ik al wekelijks loop. Maar voor mij is het gewoon ook een manier om die club én een goed doel te steunen en 8 euro is nog niet zo belachelijk veel, in vergelijking met wat andere organisaties durven vragen.

De start was pas om 15u30 voorzien en met dat stralend zonnetje buiten, was ik enorm ongeduldig. Ik wou echt gaan lopen. Rond 14u30 zijn we dan toch maar naar Hofstade getrokken, zodat Seppe daar in de speeltuin zich kon gaan uitleven. Dat zonnetje scheen wel hard, maar verdikke wat was het koud. Vooral de wind was spelbreker. Zelf de tijd dan maar gedood door alvast 2 km te gaan inlopen en me wat zenuwachtig te maken. De start had dan ook wat vertraging, dus ik was echt nogal opgefokt toen we om 15u45 eindelijk op gang werden gefloten.

Ik had totaal geen wedstrijdstrategie. Gewoon gaan en zien wat dat zou opleveren. Het parcours was voor 95% onverhard, met bospaden, stukken met losse kiezel enzovoort, en een venijnig heuveltje halverwege. Geen snel parcours, dus ook niet het terrein om echt 100% te knallen. Ik probeerde zo ergens rond de 11 km/u te blijven en dat lukte op de meeste stukken vrij aardig. De eerste ronde kwam ik door in net geen 28 minuten. Daarna ronde 2 en ik verwachtte een serieuze dip. Die kwam er gelukkig niet. De laatste 2 km kon ik nog wat mensen inhalen die ik al heel de race in m’n vizier had. Dat was wel effe kicken. Uiteindelijk passeerde ik het 10 km-punt (volgens de organisatie) in 54,5 minuten en de finish dan in iets meer dan 55 minuten. Maar volgens Suunto was het in totaal exact 10 km hoor, dus denk dat de organisatie zich wat misrekend heeft ergens. Doet er niet toe alleszins. Ik was blij met dit resultaat, gezien ik al maanden en maanden geen serieuze snelheidstrainingen gedaan heb.

Vandaag de uitslagenlijst toegekregen en blijk ik zowaar derde in mijn categorie (W40). Het Hol van Pluto lag deze keer dus in Hofstade!

Conclusie na gisteren: zo één keer per jaar is ’t wel eens tof om zo te ‘knallen’ (ook al was dit hier nog vrij relatief, ik heb al sneller gelopen op een 10 km), maar geef mij toch maar gewoon een lekker relaxt duurloopje in de natuur hoor. Vind ik veel leuker!

noquote

 

Advertenties

3 gedachten over “Winterjogging Domein van Hofstade

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s