van de Overloonse Duinen naar de Titsenjogging

De eerste week van de paasvakantie had ik eindelijk verlof en omdat we er allebei nood aan hadden, gingen manlief en ik, met uiteraard de mini erbij, echt weg-weg. Opnieuw richting Noorderburen en dan kon een bezoekje aan Coach Tiny uiteraard niet ontbreken. Dat wordt stilaan traditie precies: vakantie in Nederland is eerst een tasje koffie gaan drinken bij de coach in Uden! Daarna was het maar een half uurtje rijden meer richting Overloonse Duinen, waar ons vakantieparkje gelegen was. Heerlijk verstopt in de bossen lag Landal De Vers en dat werd onze uitvalsbasis voor 6 dagen. Op 100 meter van ons huisje begon een prachtig wandelpad dwars door de Overloonse Duinen, een mooi stukje natuurgebied. Er was een single track van zo’n 3,5 km en halverwege sloot er een ander pad van 2,5 km op aan. Mijn trailhartje maakte direct bokkesprongetjes bij het zien van zoveel ideaal trainingsgebied. De dag van aankomst wandelden we met ons drietjes alvast de eerste lus en de volgende ochtend stond ik er met mijn trailschoenen al op om beide lussen te lopen. 6 km in the pocket en genieten dat dat was. Twee dagen later, deed ik één lus extra om op dik 9 km uit te komen. Normaal gezien zou er een derde training volgen, maar de te zachte matras van het bed had ondertussen mijn heupen en rug zodanig getormenteerd dat ik op zondag geen kant meer uitkon. Ach ja, ik had er toch twee mooie loopjes opzitten.

Afgelopen week was het dan vooral mijn lijf wat laten herstellen van de pijniging van dat té zachte bed. Door de pijn in m’n heupen en rug, zat ik plots opgezadeld met geblokkeerde kuiten. Toch drie keer gaan lopen, maar wel m’n compressiekousen van onder ’t stof gehaald. Wat helpt dat toch goed in zo’n omstandigheden. Zowel de pijn in m’n kuiten, als heupen en rug werden minder na elk loopje, wat me deed besluiten dat beweging ook in dit geval gewoon weer de juiste keuze was.

Vandaag stond dan de Titsenjogging in Oelegem op de planning. Ik had afgesproken met drie mensen van de loopgroep van Hofstade om samen rustig de 18 km te doen. Voor de start bleken we er allemaal krakkemikkig aan toe geweest te zijn de afgelopen week, dus was het plan van het héél rustig aan te doen. Uiteindelijk ben je met 18 km toch zo’n 2 uur zoet, da’s nu ook niet niks. Maar voor iedereen liep het fantastisch. Eén persoon besloot aan een splitsing toch voor de 12 km te gaan, dus was het daarna met z’n drietjes verder. Ondertussen druk gebabbeld en vooral ook enorm genoten van het PRACHTIGE parcours daar in de Kempen.

titsenjogging
bron: http://www.titsenjogging.be

Want dat de Titsenjogging een pareltje is, is nog zwak uitgedrukt. Het is echt een heel mooie loop volledig in de natuur, met enkele trailstukjes voor wie wil (er zijn trailstukjes en wie niet wil kan een alternatieve ‘smooth’-route volgen). De start is vrij te kiezen in de loop van de voormiddag. Er is dus geen competitief element en door de vrije start, zit je ook niet vast in de massa. Een gezellige training werd het dus, in een mooi decors. We hebben met z’n allen ongelooflijk genoten.

Achteraf bij de finish kregen we dan een Tits, een lokaal biertje, waarnaar de jogging werd vernoemd. Iemand van de organisatie legde ons dan nog uit dat een Tits het kempens dialect is voor een strohoed, wat dan weer de bierbrouwers inspireerde voor de naam van hun lokaal biertje. Voilà, daarmee hadden we op deze zondag ook nog wat kennis opgedaan.

En zowaar heb ik binnenkort weer iets op de planning staan. Een halve marathon dan nog, weliswaar niet in de wilde natuur. De halve marathon van Visé staat al lang op het verlanglijstje en laat die nu over een maand plaatsvinden. Meedoen dan maar!

 

Advertenties

Een gedachte over “van de Overloonse Duinen naar de Titsenjogging

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s