Winters genot in het Zoniënwoud

Zondag duurloopdag en dat zou weer het traditionele tochtje richting Domein van Hofstade worden en daar een ronde met de Heidejoggers. Tot ik gisteravond een bericht van Heidi kreeg met de vraag om nog eens mee naar het Zoniënwoud te trekken. Beetje smekend naar manlief gekeken en allé, ’t was goed. Ook Christine zou van de partij zijn, een leuk weerzien met twee van mijn favoriete loopmaatjes.

Mistige sfeer

Na de sneeuw-vries-ijzel-ellende op zaterdag lag het Zoniënwoud er feeëriek bij: witbesneeuwde paden die er her en der wel glad bij lagen en daar dan nog een mistige gloed bij en het winterse plaatje was compleet. Dat we zouden genieten, dat hadden we al heel snel door. We waren er trouwens niet alleen. Zeker de eerste kilometers was het met momenten slalommen tussen de groepjes lopers, fietsers en wandelaars (met veel te veel honden…).

img_1631
te mooi om niet af en toe eens een foto te trekken

Toch ook wel wat afzien

Heidi en Christine zijn natuurlijk veel beter getraind dan ik. Ze zijn beiden ultrarunners die de voorbije maanden van die veel-te-verre tochten ondernamen waar ik zelfs niet aan zou durven beginnen. Heidi beloofde wel er een ‘trage’ loop van te maken, maar blijkbaar betekent dat voor haar tegenwoordig een tempo van 11 km/u terwijl ik me meestal tevreden stel met een snelheid tussen de 9 en 10 km/u. Af en toe moest ik beide dames toch eens vriendelijk vragen van wat trager te gaan. Maar ik wou me ook niet helemaal laten kennen en de stukken downhill ging ik gewoon mee aan dat snelle tempo om dan de rest van de tijd wat achterop te lopen hijgen en stilletjes meer en meer te beginnen afzien.
Na 19,5 km was ik blij dat ik er was, maar ’t is niet omdat ik af en toe stevig afzag dat ik er niet volop van genoten heb.

Christine die kreeg er geen genoeg van en ging direct weer voort voor een tweede ronde. Gek volkje, die ultralopers.

Adeps

Na onze tocht gingen Heidi en ik douchen in het sportcentrum van Adeps. Voor 1,6 euro kan je er een lekkere warme douche nemen in een superruime kleedkamer. Ideaal zo in deze winterse koude dagen. Er is ook een gezellige cafetaria met lekker eten en dat voor een heel schappelijke prijs.

Vanaf het sportcentrum vertrekken de verschillende loop-, wandel- en mountainbikeroutes. Wij deden vandaag de rode looproute van een kleine 20 km. Je kan er ook routes van 5 en 10 km doen. Meer info op de website van het Zoniënwoud.

Advertenties

4 gedachten over “Winters genot in het Zoniënwoud

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s