De storm ontweken

Voor buitenlopers als ik beloofde het deze week een helse week te worden. Als we de weermannen/-vrouwen moesten geloven, zou België vandaag zowat vergaan in de storm van de eeuw. Koppig als ik ben en onder het mom van ‘eerst zien dan geloven’, behield ik gewoon mijn trainingsplannen. Net zoals de voorbije dagen trouwens. Dinsdag onder ideale omstandigheden een wisselloop van een klein uurtje afgewerkt en woensdag in de vooravond een relaxed herstelloopje van een 40-tal minuutjes. Voor beide dagen waren er regenbuien en strakke wind voorspeld, beide trainingen kon ik afwerken in perfect weer zonder een drup regen en met amper wind.

Vanmorgen stond ik met veel schrik op, want er zou een dik sneeuwtapijt op Vlaamse bodem liggen…Een blik door het raam stelde me direct gerust. Geen vlokje sneeuw te bespeuren! Ik werkte van thuis uit (ah ja, er was hel voorspeld) en zag in de voormidddag een mooi zonnetje opkomen. Onder m’n middagpauze was ik niet te houden. Me wel lekker warm ingeduffeld en dan gemaakt dat ik buiten was. Heerlijk weertje! Ik had een route voor ogen die me de eerste helft tegenwind beloofde en een lekkere rugwind bij het terugkeren. Maar zelfs die wind was amper opgedaagd. Waar was die storm nou? Een dikke 11 km lang had ik het gezelschap van een heerlijk zonnetje (waardoor ik het te warm kreeg) en een zacht briesje. Zalig toch.

storm
onderweg, een blik op natuurgebied Pikhakendonk Hever-Boortmeerbeek

Eenmaal terug thuis kwam dan toch dat rotweer opzetten. Nog geen half uurtje nadat ik weer aan m’n bureau zat, begon het te sneeuwen en hard te waaien. Zo, die storm had ik dus mooi ontweken! En gelukkig liep het op dat gebied nu ook letterlijk niet zo’n storm…of wat zeggen ze dan? Een storm in een glas water?

En dat de winter nu maar rap gedaan is, want Rotterdam komt dichterbij! Nog heel wat kilometertjes te trainen tegen dan!

tempsdrop

Advertenties

Een gedachte over “De storm ontweken

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s