Eskimo on the run!

Nog twee nachtjes slapen en dan mag ik eindelijk aan de slag op m’n eerste trail van 2017. En goesting dat ik heb! Het ijskoude weer van de afgelopen dagen heeft die goesting gelukkig niet doen afnemen. Maar ik moet eerlijkheidshalve wel toegeven dat ik blij ben dat zaterdag de temperaturen iets positiever zullen zijn (zegt men toch…).

Dik ingeduffeld

coldprettyDe voorbije week heb ik wel trouw mijn trainingen afgewerkt. Dat ik er dan bij moest lopen als een pseudo-eskimo, nam ik er maar noodgedwongen bij. Zondag was het nog enigszins te doen, maar dinsdag bij -4°C kreeg ik het iets lastiger.

Zowat de halve inhoud van mijn kleerkast werd uitgeladen en in laagjes gekleed en met allerlei attributen erbij trok ik naar buiten:

– korte tight
– daarover een lange tight
– een warm shirt
– daarover een fleece-looptrui
– en als attributen, naast sokken natuurlijk: buff, muts, handschoenen

Als je dan andere joggers tegenkomt in een dunne longsleeve en short, dan voel je je echt wel wat belachelijk. Maar toch had ik het nog koud, ondanks dat ik een stevige tempotraining ondernam, waarbij ik met momenten alles uit de kast haalde om het vooropgestelde tempo te halen. Neen, ik kreeg het daar niet echt warm van. Brrr…

Achteraf protesteerden mijn longen stevig en kreeg ik een lichte astma-aanval. Aiai, dan toch. Vrieskou lokt het al wel eens uit en nu heb ik er dus van. Voor de verandering weer opgescheept met een venijnige kuch en om het uur een pittige hoestbui. Ervaring leerde me dat dat een tweetal weken aansleept. Wie me zaterdag in Aalter dus hoort piepen, geen zorgen, ik heb het wel onder controle hoor.

Vanmiddag (donderdag) heb ik trouwens alweer gelopen en ondanks wat gepiep kon ik vlot het tempo aanhouden. Ik liep samen met een collega, lekker gezellig kletsend, aan een relaxed loslooptempo. Een ideale laatste voorbereiding voor zaterdag.

Radio Trail Aalter

Wat ik dan zaterdag ga doen? De Radio Trail is de middelste afstand bij de bostrails in Aalter, goed voor zo’n 24 km loopplezier. De ‘radio’ slaat op de oude radiozendmasten die we onderweg te zien krijgen als we bos en heide doorkruisen, overblijfselen uit lang vervlogen tijden.

Volgens clubgenoot Kristof mag ik me verwachten aan zompige en modderige ondergrond, dus ik neem mijn Speedmonsterkes nog eens mee. De Salomon Speedcross haal ik niet zo heel vaak boven, omdat ze eigenlijk enkel maar echt van nut zijn in extremere moddertoestanden. Vorig jaar zijn ze vrij gesloopt uit de Trail des Chevreuils gekomen, waar ik toen tot aan m’n kuiten in de modder zakte. Enkele gaten in het koetswerk dus, maar de zool is nog steeds prima. Denk dat ze nu dus nog wel eens goed gaan kunnen dienen. Laat maar komen!

Als afsluiter nog een foto – getrokken tijdens m’n training zondag, in mijn favoriete Domein van Hofstade…Altijd genieten daar!

img_1639

Advertenties

2 gedachten over “Eskimo on the run!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s