De winter beu

Toegegeven, de winter levert soms mooie foto’s op. Zoals de foto boven dit artikel, genomen tijdens mijn dinsdagse training, op een boogscheut van m’n thuis. Maar verder ben ik het beu, die kou. Mijn spieren zijn het ook moe. Het herstel na de trail in Aalter liep vreselijk traag, terwijl ik anders toch wel vlot herstel, zeker na een niet zo’n loodzware loop van +20 km. Zelfs na de marathon van Zeeland was ik sneller hersteld en toen was ik bijna 5 uur onderweg geweest.

Wisselvallige week

Zondag kwam het gebruikelijke herstelloopje er niet meer van. Ik was te moe en had er geen zin in. Maandag startte weer een drukke werkweek, maar voelde ik me ronduit grieperig. Wat extra groentjes onder de middag deden gelukkig wonderen en tegen de avond voelde ik me weer beter. Maar trainen ging ook niet, want manlief was niet thuis. Dus twee volle rustdagen, dat moest toch voldoende zijn, niet?

Dinsdag werkte ik van thuis uit en kon ik onder de middag even op pad. Trouw mijn schema er bijgenomen en dat schreef een uurtje licht tempo voor (zone 2). In het begin liep het allemaal wat houterig, maar uiteindelijk werkte ik dat uurtje goed af. Maar toch voelden mijn spieren achteraf nog altijd stijf en houterig aan.

Ik doe sowieso elke avond een beetje aan stretching, die avond nam ik er nog wat meer tijd voor. Met averechts effect deze keer, woensdagochtend kon ik amper stappen. Mijn hamstrings en bilspieren zaten gewoon geblokkeerd. Dat het weer -7°C buiten was en ik er dit keer ’s morgens wel door moest, hielp geen zier natuurlijk. Op het werk besloot ik dan maar wat rondjes op het verdiep te stappen in de hoop de boel los te maken en dat leek te werken. Ik had sowieso mijn sportzak meegenomen en besloot het er ’s middags op te wagen, ondanks de kou. Gewoon een kort rondje naar het park en terug om die spieren weer wat los te lopen. Met succes. Die namiddag kon ik weer normaal stappen.

Donderdag terug een rustdag genomen en vrijdag kon ik enkel ’s avonds trainen. Maar na een volle week werken was het vat gisteravond duidelijk af. Het koppeke had er volop zin in, maar mijn benen niet. Het werd een getrek en een gesleur en de geteisterde hamstrings lieten zich opnieuw wat voelen. Normaal gezien moest ik een pittige piramidetraining doen, ik maakte er een rustig kort loopje van 50 min van, waar ik de rest van de avond moe van achterbleef. Misschien is er dus toch iets aan het broeien, ik hoop van niet.

Vandaag wordt alleszins een echt rustdagje en doe ik niks. En morgenvroeg zie ik dan wel weer. Dan staat er een 16 km op de planning en het tempo doet er niet toe, dus dat kan lekker traag, als m’n spieren mee willen werken tenminste.

badrun

 

Advertenties

Een gedachte over “De winter beu

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s