Net geen 200

Ziezo, januari is al achter de rug en we staan een stapje dichter bij de lente (joepie!) en de marathon van Rotterdam. Buiten alle verwachtingen om was januari zelfs een goede loopmaand. Ik strandde op 198 km! Jammer van die laatste 2 km, maar m’n laatste training van januari was weer onder de middagpauze en ik moest op tijd terug aan m’n bureau zitten voor een conference call. Die 2 km vielen dus net buiten de beschikbare tijd, zo is het dan maar.

Enige minpuntje aan de trainingen van de voorbije weken: een toenemend zeurend gevoel aan m’n linkerheup en een haperende hamstring aan m’n rechterbeen. Dan begint een mens wat te zoeken naar oorzaken. Te veel trainingen? Nope, ik heb al ergere periodes achter de rug. Het verschil is wel de ondergrond: in de winter beul ik me vooral op ’t asfalt af en dan heb je wel een verschil in demping. De keren dat ik toch het bos of veld introk, liep ik op een stevig bevroren ondergrond, ook keihard. Mijn loopschoenen zijn de voorbije maanden allemaal verruild voor nieuwere exemplaren, dus daar kan het ook niet aan liggen. Maar waar ligt het dan wel aan?

pain

Smartphone en steunzolen

De verklaring vond ik dit weekend dan toch en dat op twee fronten. Ten eerste het onnozele heupzakje dat ik de laatste weken ben beginnen gebruiken om m’n smartphone in te steken (om tijdens het lopen naar Spotify te kunnen luisteren). Toen dat zakje zondag op het einde van de lange duurloop wat naar boven begon te schuiven richting mijn middel, ebde de pijn in mijn heup weg. Tiens! Zou het zoiets onnozel zijn? Ja dus. Dinsdag dan terug m’n sportarmband gebruikt (niet zo’n fan van, want daar krijg ik dan weer pijn in m’n arm van) en ik had zo goed als geen last meer van die heup. Ondertussen bestelde ik een nieuw attribuut om m’n gsm in mee te nemen (wanneer ik dus geen rugzakje meezeul), daar schrijf ik eerstdaags wel eens iets over als ik het een paar keer getest heb.

Daarnaast toch ook mijn steunzolen eens onder de loupe genomen en ja hoor…die zagen er maar plattekes uit, letterlijk. Ik moest diep in mijn geheugen graven om me te herinneren wanneer ik deze exemplaren alweer had laten maken en tot mijn scha en schande moeten toegeven dat dat al drie jaar geleden was. Ai. Die hebben er dus een dikke 5000 km opzitten, veel te veel natuurlijk. Vandaag een uurtje vroeger gestopt op het werk om naar Running Store in Duffel te rijden. Op een kwartiertje was ik alweer verder geholpen. Steunzolen werden inderdaad als ‘compleet uitgelopen’ beoordeeld. Even m’n loopstijl getest op de sensormat, waaruit blijkt dat ik nog altijd dezelfde gebreken vertoon als drie jaar geleden. De nieuwe steunzolen zijn dus besteld! Over een weekje heb ik ze al en kan ik weer met voldoende demping en ondersteuning de baan op. Oef.

Deze avond de nieuwe maand alvast goed ingezet met een relaxed kort loopje, welkom na een pittige intervaltraining gisteren. Het liep vlot en het deed deugd. Meer moet dat niet zijn. Als dat de toon is voor de rest van de maand, ben ik meer dan tevreden.

feeling
bron

 

Advertenties

2 gedachten over “Net geen 200

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s